Зелень, овочі та фрукти – справжня скарбниця вітамінів
Мабуть, уже не залишилося нікого, хто б не чув, що зелень, овочі та фрукти є дуже корисними. Кольорові плоди забезпечують організм різноманітними вітамінами, мінералами, антиоксидантами і рослинними сполуками, що мають позитивний вплив на серце, кишківник, імунітет і багато інших систем організму.
Головне правило зберігання - всі овочі повинні зберігатися окремо від фруктів, не стикаючись один з одним. Зберігати овочі потрібно в тканинних мішечках для забезпечення гарного провітрювання.
Ніколи не зберігайте разом картоплю, цибулю, гарбуз і часник. Аромати цих овочевих представників відрізняються активною міграцією. Також бажано їх зберігати подалі від інших овочів.
Фрукти повинні бути оточені великою кількістю вологого повітря.
Тропічні фрукти неможна зберігати в холодильнику, як би вам не хотілося з'їсти холодний фрукт. При низьких температурах фрукти загнивають і виділяють шкідливі речовини. Це стосується лимонів, лайму, мандаринів. А крім того, вони поглинають різні запахи, тому зберігання в холодильнику просто може зіпсувати ці цитруси. Пошкоджені плоди неможна зберігати разом з цілими, так як вони можуть призвести до передчасного псування цілих плодів.
Овочі та фрукти, не варто зберігати разом, так як це теж може привести до передчасного псування. Але якщо вам потрібно прискорити дозрівання недозрілих плодів, навпаки, варто покласти разом з ними грушу або яблуко.
Бажано перед відправленням в холодильник не мити овочі і фрукти, інакше на них може з'явитися цвіль. Якщо Ви все-таки їх вимили, ретельно просушіть, перш ніж класти в холодильник.
Зелень – невичерпне джерело здоров'я!
Зелень не тільки прикрашає і візуально освіжає будь-яку страву, але й надає їй пікантності. Хіба можна уявити молоду картопельку без кропу, оселедець без зеленої цибулі, а знаменитий «Капрезе» без базиліку?
Завдяки високому вмісту вітамінів зелень підвищує імунітет, а велика різноманітність її видів допомагає збагатити меню, а також дає безмежні можливості для кулінарних експериментів.
Дієтологи вважають, що свіжа зелень може бути корисніше для організму, ніж деякі овочі і фрукти, тим більше, що майже всі овочів піддаються тепловій обробці, цим втрачаючи ряд корисних властивостей.
Зелень - навпаки, найчастіше використовується в кулінарії у свіжому вигляді.
В гарячі м'ясні та овочеві страви та гарячі супи зелень додають в останню чергу, або безпосередньо перед подачею на стіл. Ще один незаперечний плюс зелені - це її сполучуваність практично з усіма продуктами.
Ароматичні трави, використані як приправа, надають яскраво виражений бактерицидний ефект. Якщо їх регулярно вживати в їжу, то помітно підвищиться опірність організму до інфекційних захворювань. Вчені довели, що зеленнь, овочеві культури та ароматні трави впливають на роботу серця і допомагають людям з нервово-м'язовими розладами. Зелений колір і його відтінки допомагають знизити кров'яний тиск, усувають головний біль і запаморочення.
У зелених рослинах міститься хлорофіл, тому лікарі рекомендують обов'язково вживати в їжу салати з петрушкою, зеленою цибулею, шпинатом і щавлем. Хлорофіл дозволяє підвищити імунітет, бере участь у формуванні сполучної тканини, усуває неприємний запах з рота, зміцнює мембрани клітин і дозволяє загоювати рани.