Торцева обробна дошка – це важливий, функціональний та надійний інструмент для будь-якої кухні. Особливість такого виробу — не лише автентичний вигляд, а й довготривале користування. На торцевих дошках порівняно зі звичайними не залишається порізів від ножа. У ній волокна дерева розташовані перпендикулярно ріжучої поверхні, а не паралельно, як у звичайних обробних дошок. Кромка ножа не розрізає, а розсуває торцеві волокна, не пошкоджуючи їх. У чому перевага? При використанні торцевої дошки ножі довше залишаються гострими і вимагають рідкішого заточування. Торцева дошка менш схильна до зараження бактеріями, оскільки волокна після різу «змикаються», а покриття маслом з бджолиним воском захищає від проникнення бактерій всередину волокон.
• ясен. За якісними характеристиками не поступається дубу, а за стійкістю до деформацій від механічних пошкоджень навіть випереджає його. З нього вийде чудова дошка не тільки для різання овочів, а й інтенсивної роботи сокиркою; • сапелі. Вибір тих, хто шукає стійкість, вологостійкість та екзотичність. З сапелі виходять надійні та красиві дошки, які відрізняє темний та монолітний візерунок.
Окрім того ці породи деревини мають природні антисептичні властивості.
Характеристики
Умови використання
Характеристики
Виробник: Україна
Матеріал: Ясень + Сацелі
Умови використання
• Після використання протерти вологою губкою (можна з миючим засобом), а потім витерти насухо рушником. • Не рідше одного разу на місяць змащувати дошку лляним або мінеральним маслом. • Зберігати і сушити торцеву дошку необхідно вдалині від джерел тепла (краще на ребрі). • Не класти гаряче на дошку і не тримати поблизу або над парою. • Не залишати дошку на тривалий час у вологому стані, під прямими сонячними променями. • Уникати різкого перепаду температур. Забороняється! • Використання для обробки дошки харчових олій: соняшникова і оливкова. • Миття в посудомийній машині
* Натискаючи на кнопку, ви даєте згоду на обробку персональних даних та погоджуєтеся c політикою конфіденційності. Детальніше >